Buscar:

La PATOLOGIA de la fusta ve donada pels organismes que s’alimenten d’ella:

  • TÈRMITS
  • CORC
  • FONGS de la putrefacció

La presència de tèrmits prové del subsòl, són SUBTERRÀNIES, i necessiten estar a prop d’una font d’humitat. S’alimenten de fusta i altres formes de cel·lulosa penetrant per qualsevol esquerda en el formigó, ciment o morter.

La Reina pot VIURE de 25 a 50 anys, alguns obrers fins a 15 anys, i les COLÒNIES arriben a tenir MILERS de OUS cada any, podent arribar a una població de fins a un milió d’individus.

 

TRACTAMENT CONTRA TÈRMITS

  • CAL PRIMER UNA BONA INSPECCIÓ TÈCNICA:
  • On és el tèrmit? Saber si hi ha més fusta atacada fora de la que es veu a primera vista.
  • Com ha penetrat? Detectar les zones de la construcció que posseeixen les condicions més idònies perquè el tèrmit envaeixi: humitat, temperatura, classe de fusta, conductes d’instal·lacions i serveis, …
  • ¿Quan ha pogut començar la infestació? Per saber si ja hi ha termiters formats i si en hi ha més d’un disposem de les tècniques més modernes per poder contestar aquestes preguntes. Per això s’ha de realitzar una INSPECCIÓ TÈCNICA adequada. Un cop recollida la informació i resultats, s’elabora un estudi en el qual es determinen les següents conclusions: On és necessari aplicar un tractament i on No cal fer-ho. Quina tècnica de tractament és la més recomanable per a cada zona infestada i quina fusta segueix en bones condicions i quina fusta ha de substituir-se o reparar-se.

S’efectua mitjançant el mètode d’injecció a pressió d’insecticida a l’interior de la fusta o bé el mètode de polvorització dirigida sobre la superfície de la fusta afectada.

És important aplicar la barrera contra els tèrmits a terra i murs de les instal·lacions infestades per evitar que segueixin entrant a les zones que han atacat. A més de protegir contra possibles noves infestacions.